Creëer transparantie en vertrouwen met een Total Reward Statement

Laatst bijgewerkt: 2023-01-114 minuten leestijd

Transparantie en vertrouwen zijn essentieel voor een goede relatie tussen werkgever en werknemer. In een interview voor Forbes zegt Stephen M.R. Covey, auteur van de bestseller The Speed of Trust: “Wanneer het vertrouwen weg is – in een relatie, een team, een bedrijf, een industrie of bij een klant – verdwijnt de snelheid ook. Alles neemt meer tijd in beslag en kosten gaan daarmee omhoog. Overbodige processen waarin iedereen elkaar checkt, kosten geld.”

Karyn Twaronite, Partner and Global Diversity & Inclusiveness Officer bij EY, schreef een artikel voor Harvard Business Review waarin ze bevindingen van een EY onderzoek deelt. Die resultaten laten zien dat mensen geloven dat een hoog level van vertrouwen in hun organisatie een significant positieve invloed op hen zou hebben. Het zou hun geluk op het werk vergroten, hen stimuleren om langer bij de organisatie te blijven, kwalitatiever werk af te leveren, meer betrokken en productief te zijn en het bedrijf aan anderen aanbevelen. Ja, vertrouwen is zó belangrijk.

Een artikel van Forbes refereert naar een studie waarin werknemers zeggen dat transparantie in een organisatie de nummer één bepaler van hun werkgeluk is. Het artikel deelt: “Transparantie bevordert vertrouwen en vertrouwen is belangrijk voor de gezondheid van iedere relatie.”

Transparantie bevordert vertrouwen

Er zijn verschillende manieren waarop je als organisatie het vertrouwen en de transparantie kunt vergroten, misschien wel het meest door te focussen op de organisatiecultuur en werknemers bewust te maken van hun totale compensatiepakket en dat wat jij als werkgever in hen investeert

Communicatie over de beloning is onmisbaar in het creëren van transparantie. Een Total Reward Statement (TRS) is een krachtige tool die werknemers een geïllustreerde uiteenzetting van hun totale compensatiepakket laat zien. Inclusief benefits, pensioen en alle andere elementen die bij hun totale beloning horen. Eén van onze eigen onderzoeken wijst uit dat 8 op de 10 werknemers hun eigen compensatiepakket onderschat. Sterker nog, wanneer we erom vroegen, vroegen veel werknemers zich af wat een compensatiepakket eigenlijk is. Vergroot transparantie en vertrouwen door het bewustzijn te vergroten. 

tota-reward-statement

Gewaardeerd voelen

Als basis voor onze 2018 Employee Happiness Index, ondervroeg Benify 20.000 werknemers en HR leiders over verschillende onderwerpen waaronder benefits, persoonlijke financiën en employee engagement. De resultaten laten zien dat, gemiddeld gezien, werknemers die het meest tevreden zijn met hun benefitspakket, zichzelf een engagement rating geven van 9.1 op 10, tot wel 20% meer dan degene die het minst tevreden zijn met hun benefitspakket.  

Een sleutelonderdeel in de tevredenheid over benefits en compensatie is de mate waarin een werknemer zich gewaardeerd voelt en het idee heeft dat jij als werkgever in hem of haar hebt geïnvesteerd. Het voelen van een dergelijke waardering brengt werknemers dichterbij hun werkgever. Zoals een FORA artikel deelt, zijn zitzakken en pingpong tafels geen troost als werknemers zich niet gewaardeerd voelen.

Creëer transparantie met technologie

Zoals we uitleggen in de blog, Using Technology to Meet Employee Demand for Transparency kan beloningscommunicatie via digitale technologie gebruikt worden als tool om de transparantie over de beloning te vergroten. Op eenzelfde manier als technologie connectie en communicatie heeft verbeterd.

Steeds meer organisaties bieden hun werknemers mobiele apps en andere interactieve en op maat gemaakte digitale ervaringen, zodat hun personeel overal en altijd geïnformeerd, verbonden en betrokken kan blijven. Waarom personeel niet de mogelijkheid geven om hun Total Reward Statement (TRS) in te kunnen zien via een cloud-based werknemersplatform? Op deze manier kunnen real-time een overzicht zien van alle onderdelen van hun beloning en de totale waarde daarvan.


Wil je meer leren over Total Reward Statements? Download dan nu onze nieuwe whitepaper, Total Reward Statements: Showing Employees Your True Investment.

TOTAL REWARD STATEMENT WHITEPAPER