Daarom heb je een benefitsstrategie nodig

Laatst bijgewerkt: 2022-07-192 minuten leestijd

Bestaat er een strategie voor personeelsbeloningen in uw organisatie? Als u geen antwoord op die vraag kunt geven, bevindt u zich in goed gezelschap. Meer dan de helft van de HR-managers die deelnamen aan Zweden's grootste benefitsonderzoek, gaf hetzelfde antwoord. Desalniettemin heeft 76% het benefits aanbod in de afgelopen twee jaar aangepast. Er zijn veel goede redenen voor werkgevers om een uitkeringsstrategie te implementeren. We geven er 3.benefitsstrategy

1. Betere beheersing van de kosten

Verschillende leveranciers, verschillende systemen, benefits toegevoegd of verwijderd zonder dat iemand een algeheel overzicht van het aanbod heeft. Klinkt bekend? Waarschijnlijk wel. Klinkt het kosteneffectief? Nauwelijks. Als het voordeelaanbod voor u als werkgever moeilijk te zien is, is dit waarschijnlijk ook voor werknemers. Het resultaat is dat ze onnodig veel tijd en energie besteden aan het zoeken naar informatie - of de tijd van HR aanwenden met preferentiële kwesties.

2. Sterker werkgeversmerk

Welke kernwaarden zijn belangrijk in uw organisatie en hoe worden deze weerspiegeld in het benefitsaanbod? Er zijn veel aanwijzingen dat de kernwaarden van een organisatie steeds belangrijker worden bij de keuze voor een werkgever. Vooral jongere medewerkers veranderen sneller van werkgever en zijn kritisch op de kernwaarden van hun (potentiële) werkgever. Om een waardepropositie geloofwaardig te maken, moet deze integraal in de hele organisatie zijn doorgevoerd, dus inclusief het voordeelaanbod.

3. Meer tevreden medewerkers

Sluit het scala aan benefits binnen uw organisatie aan bij wat uw werknemers daadwerkelijk nodig hebben en eisen? Het resultaat van het benefitsonderzoek is duidelijk: werkgevers die een benefitsstrategie hanteren, hebben werknemers die meer tevreden zijn met hun benefits en die eerder geneigd zijn zichzelf als positieve ambassadeurs voor het werkgeversmerk te zien. En dat het loont om lange tijd tevreden en betrokken medewerkers te hebben weten we natuurlijk allemaal!

Heb jij hulp nodig om aan de slag te gaan met de benfitstrategie van jouw organisatie? Bekijk dan onze vijf tips voor een succesvolle benefitsrategie, helemaal gratis.

DOWNLOADS TIPS