Hoe je werknemers kunt helpen begrijpen wat de werkelijke waarde van hun secundaire arbeidsvoorwaarden is?

Laatst bijgewerkt: 2022-07-194 minuten leestijd

Steeds meer mensen ontdekken dat het belangrijker is om een baan te hebben waar ze zich betrokken bij voelen en die past bij hun levensstijl. Salaris is natuurlijk belangrijk, maar dat is niet het volledige plaatje. Om werknemers hun volledige vergoeding inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden te laten zien, is het misschien nog belangrijker.

Uit een rapport van Harvard Business Review, waarin 2.285 Amerikaanse professionals op verschillende beloningsniveaus in 26 sectoren werden ondervraagd, blijkt dat 9 van de 10 werknemers bereid is om een percentage van hun inkomen te verruilen tegen meer zinvol werk.

help-employees-understand-true-value-of-their-benefits

Weet wat je werkelijk waard bent

Benify heeft voor zijn Employee Happiness Index een enquête gehouden onder ruim 20.000 werknemers en HR-leidinggevenden in verschillende branches en gegevens verzameld over onder meer arbeidsvoorwaarden, beloningen, persoonlijke financiën en werknemersbetrokkenheid. Hieruit bleek dat er een duidelijke correlatie bestaat tussen tevredenheid over de secundaire arbeidsvoorwaarden en betrokkenheid bij het bedrijf. Ook bleek uit het onderzoek dat werknemers bij organisaties met een benefits strategie – dat wil zeggen bedrijven die weten wat hun werknemers bezighoudt en ervoor zorgen dat hun arbeidsvoorwaardenpakket past binnen de bredere bedrijfsdoelen:

  • 20% tevredener zijn met hun secundaire arbeidsvoorwaarden

  • 19% vaker ervan overtuigd zijn dat hun secundaire arbeidsvoorwaarden beter zijn dan die van andere bedrijven

  • 14% vaker verbondenheid voelen met het merk van hun werkgever

Bovendien bleek uit de enquête dat maar liefst 80% van de werknemers hun totale beloning te laag inschatten. Als werknemers niet weten hoe hoog hun totale beloning is, missen ze een groot deel van hun beloning. Een artikel in Forbes toont aan dat arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol kunnen spelen in het grotere financiële plaatje en legt uit hoe een gratis ontbijt, lunch en diner bij Google goed kan zijn voor meer dan 10.000 dollar bovenop het salaris van een werknemer. invest-in-employee-benefits

Wat levert het op?

We hebben op het moment te maken met krapte op de arbeidsmarkt, waardoor bedrijven wedijveren met elkaar om talent aan te trekken en te behouden. Hiertoe moeten ze een buitengewone werknemerservaring bieden en werknemers het gevoel geven gewaardeerd en begrepen te worden. Hoe krijgen bedrijven dit voor elkaar? Een van de manieren is ervoor te zorgen dat werknemers begrijpen wat er in totaal in hen geïnvesteerd wordt. Dit kun je doen door werknemers een duidelijk overzicht te geven in de vorm van een verzicht totale beloning.

In de bekroonde werknemersportal van Benify krijgen werknemers een illustratie te zien van de waarde van de totale investering die hun werkgever heeft gedaan. In het Overzicht totale beloning ziet de werknemer een monetaire uitsplitsing van zijn salaris, pensioen, verzekeringen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden die hij ontvangt als onderdeel van zijn beloning. Deze waarden worden ook in een grafiek weergegeven zodat duidelijk wordt uit welke onderdelen zijn totale beloning bestaat.

Alle wijzigingen in de beloning van een werknemer, zoals de toekenning van extra secundaire arbeidsvoorwaarden, worden in realtime bijgewerkt. Werknemers hebben via de Benify app op de portal overal en altijd toegang tot hun Overzicht totale beloning en kunnen dus te allen tijde zien wat ze werkelijk waard zijn.

Je werknemers laten weten wat ze werkelijk waard zijn is maar één van de dingen die bijdragen aan de werknemerservaring. Wil je meer weten over welke secundaire arbeidsvoorwaarden op dit moment het belangrijkst zijn voor de werknemers? Download vandaag nog het Future of Work Report!

DOWNLOAD RAPPORT