Hoe verbeter je de mentale gezondheid op de werkplek door gebruik te maken van global benefits

Laatst bijgewerkt: 2022-07-194 minuten leestijd

Hoewel de vaccinatiegraad tegen COVID-19 hoog is in de meest ontwikkelde landen van de wereld, en veel bedrijven begonnen zijn werknemers weer op kantoor te verwelkomen, zal het vele jaren duren voor de gevolgen voor de geestelijke gezondheid hersteld zijn.

Als gevolg daarvan begrijpen organisaties over de hele wereld de noodzaak van een stevige wereldwijde mentale gezondheidsstrategie voor hun werknemers. We zien nu al dat inspanningen worden gedaan met de invoering van hybride werkmodellen om het evenwicht tussen werk en privéleven van werknemers te helpen ondersteunen. Maar doen werkgevers genoeg? Niet volgens de werknemers.

Uit ons recente onderzoek onder meer dan 39.000 werknemers in heel Europa blijkt dat 32% van de werknemers in Duitsland, 29% in Frankrijk, 23% in het VK, 20% in Denemarken en Zweden, en 12% in Nederland zegt dat ze vinden dat werkgevers niet genoeg doen om hun mentale gezondheid en welzijn te ondersteunen.

How_to_Improve_2

Tegemoet komen aan de behoeften van je werknemers

Nu meerdere generaties samenwerken, met elk verschillende behoeften, afhankelijk van hun levensfase, zou het kunnen dat werkgevers de plank misslaan door benefits aan te bieden die niet inclusief zijn en niet beantwoorden aan de huidige behoeften van het individu? Dat is heel waarschijnlijk. Slechts 18% van de Britse werknemers, 17% in Frankrijk, en 15% in Duitsland zijn het er sterk mee eens dat de benefits die hun werkgever hen biedt een afspiegeling zijn van de huidige situatie.

Bij het uitdenken van een wereldwijde strategie voor mentale gezondheid is het van cruciaal belang dat organisaties rekening houden met wat Gallup beschrijft als de vijf essentiële elementen van welzijn: carrière, sociaal, financieel, gemeenschap, en lichamelijk. De welzijnsstrategie van je organisatie zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit financieel welzijnsadvies, pensioenbijdragen voor een zekerder toekomst, verzekeringen, lidmaatschappen van sportscholen of fitnessclubs, geestelijke gezondheidsdiensten zoals online therapie, sociale mogelijkheden, en uitdagingen voor teamactiviteiten.

 

We zijn allemaal individuen

Toen de werknemers gevraagd werd wat hen tevredener zou maken over hun benefits, zei 48% in Zweden, 40% in Frankrijk, 36% in het VK, 32% in Duitsland, 32% in Denemarken, en 29% in Nederland dat ze meer individueel aan te passen benefits wilden.

Natuurlijk willen we allemaal als individu behandeld worden. Daarom moeten employee benefits, pensioenen en verzekeringen allemaal geïndividualiseerd worden op basis van de unieke omstandigheden en mogelijkheden van de persoon in kwestie. Dit op mondiale schaal bereiken stelt ons echter voor talrijke uitdagingen.

Wil een wereldwijde benefits strategie effectief zijn, dan moet ze de eigenheid en diversiteit van elk land erkennen. Helaas is dit vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als gevolg daarvan creëren veel organisaties nog steeds strategieën waarbij hun benefits- en beloningsprogramma's star en onpersoonlijk zijn.

How_to_Improve_1

Een wereldwijde oplossing

Een flexibel uitkeringsmodel met een vast budget voor elke werknemer is een robuuste oplossing die organisaties in staat stelt een inclusieve globale strategie voor geestelijke gezondheidszorg te creëren en te beheren die tegemoet komt aan de behoeften van elke werknemer, zowel individueel, demografisch, als geografisch. Bij dit soort flexibele benefitsmodellen krijgt elke werknemer van zijn werkgever een vast budget om te besteden aan een groot aantal door de werkgever vooraf geselecteerde benefits op het gebied van mentale gezondheid en welzijn.

Door dit soort flexibele benefitsmodellen wereldwijd te gebruiken kunnen organisaties over de hele linie dezelfde soort benefits aanbieden, die dan in elk land gelokaliseerd worden, inclusief plaatselijke leveranciers.

Even belangrijk is de keuze van een aanbieder van een benefitsplatform met uitgebreide kennis van het beheer van benefits in meerdere verschillende gebieden, inclusief de plaatselijke belastingsregelingen in elk land. Bovendien is het van cruciaal belang dat HR-medewerkers hun mondiale benefits op één plaats kunnen beheren en een overzicht kunnen zien van de kosten en uitgaven voor benefits in elk land.


Op zoek naar meer tips over hoe u een benefitsstrategie kunt opbouwen? Bekijk onze tip-sheet.

5 STAPPEN VOOR EEN SUCCESVOLLE BENEFITSTRATEGIE