Verhogen benefits echt de Employee Engagement?

Laatst bijgewerkt: 2022-07-194 minuten leestijd

Vandaag de dag begrijpt ieder succesvol bedrijf hoe belangrijkemployee engagement zijn. Werknemers met hoge employee engagement zijn gelukkiger, productiever en blijven langer bij hun huidige werkgever. Bovendien zien organisaties met hog enmployee engagement een verhoogde productiviteit. Ja, zó belangrijk is employee engagement! 

Plezier hebben in je werk, je sterke punten benutten, voelen dat wat jij doet er toe doet en je kunnen identificeren met de waarden van de organisatie waar je voor werkt. Het draagt allemaal bij aan de betrokkenheid die je voelt richting je werkgever. 

Talrijke onderzoeken hebben daarnaast ook een relatie laten zien tussen de employee engagement en de benefits die worden aangeboden. Recent deden wij zelf onderzoek onder meer dan 19.000 werknemers en HR managers voor onze Benify Score survey. Of de aangeboden benefits echt bijdragen aan de employee engagement? Het antwoord is een duidelijke ja. 

employee-benefits-are-important-for-overall-job-satisfaction


Benefitstevredenheid en betrokkenheid 

In 2018 onthulde een rapport van SHRM, over benefits, tevredenheid en betrokkenheid van werknemers, al dat voor maar liefst 92% van de werknemers de aangeboden benefits van invloed zijn op de algemene werktevredenheid.

De resultaten van onze enquête, gepubliceerd in onze nieuwe Employee Happiness Index, laten zien dat werknemers die het meest tevreden zijn met hun totale benefitpakket, hun eigen level van betrokkenheid 11.5% hoger inschatten dan het gemiddelde en 25.3% hoger dan dat van degenen die het minst tevreden zijn met hun benefits. Ook het aantal werknemers dat zichzelf ziet als een ambassadeur van zijn of haar werkgever is onder deze groep hoger; 21.5% meer dan onder de groep van de werknemers die zegt het minst tevreden zijn. 

Hoe benefits bijdragen aan de employee engagement

In de 'war for talent' kan de waarde van het juiste benefitsaanbod dus niet worden overdreven. De tijden waarin werknemers enkel naar het werk gingen voor het salaris zijn geweest, de werknemer van vandaag wil meer. Niet gek, want in een week waarin werknemers gemiddeld 40 uur op of aan het werk besteden, voegen de juiste benefits extra waarde toe aan een groot gedeelte van hun dagelijks leven. 

Het aanbieden van benefits is een krachtige manier om je werknemers te laten zien dat je geeft om hun welzijn, zowel op het werk als daarbuiten. Je benefitsaanbod laat zien dat je de 'totale persoon' wilt supporten.

Denk hierbij aan gesubsidieerde lunches, massages op het werk en vers fruit tot kortingen op een sportabonnement, thuis afgeleverde boodschappen en eco-vriendelijke reisopties zoals een fiets of OV-kaart. Of meer vrije tijd: zo biedt Adecco een extra pakket van 13 vakantiedagen die werknemers op kunnen nemen of uit kunnen laten betalen, om flexibiliteit en een goede work-life balance aan te moedigen.

happy-young-women

Flexibiliteit

Een andere, zeer gewaardere benefit is het bieden van flexibele werktijden. Aangezien we het grootste gedeelte van onze tijd aan ons werk besteden, waardeert iedere werknemer het om zelf zijn of haar werkuren in te kunnen plannen of vanuit huis te werken als dit nodig is. 

Flexibele werktijden en werkplekken geven werknemers de ruimte om, wanneer nodig, ook aan persoonlijke verplichtingen te kunnen voldoen. Het geeft hen het gevoel dat ze worden begrepen, gerespecteerd en gesupport door hun werkgever. 

Het juiste aanbod

Door je werknemers benefits aan te bieden, geef je hen het gevoel dat ze gewaardeerd worden, er voor ze wordt gezorgd en ze echt worden gezien, wat positief bijdraagt aan de band die zij hebben met jou als werkgever. En het hebben van een goed band met je werkgever, is van groot belang als het gaat om werknemersbetrokkenheid!

Let wel op: met meerdere generaties op de werkvloer en werknemers die in hun dagelijks leven gewend zijn aan maatwerk, is het cruciaal om de inhoud van jouw benefitsaanbod aan te laten sluiten op de behoeften van iedere individuele medewerker. Steeds meer organisaties kiezen daarom voor flexibele benfits.

Wil je meer weten over welke benefits het meest gewaardeerd worden? Welke benefits populair zijn onder welke generatie? En hoe top-werkgevers het meeste uit hun investering halen? Download ons gratis rapport The Future of Work.

 

DOWNLOAD RAPPORT