Welke Employee Benefits zijn het belangrijkst voor werknemers?

Laatst bijgewerkt: 2022-07-194 minuten leestijd

Vooruitstrevende organisaties weten hoe employee benefits het welzijn van werknemers kunnen ondersteunen, de betrokkenheid van werknemers kunnen vergroten en zelfs belangenbehartiging voor werknemers kunnen creëren. Echter, om al deze dingen te doen, moeten de benefits die werkgevers bieden, resoneren met hun werknemers.

Dus, welke employee benefits zijn het belangrijkst voor werknemers? Zoals we in ons nieuwe rapport schrijven, het antwoord op deze vraag is ingewikkeld.

Om ons Benefits and Engagement-rapport samen te stellen, hebben we in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden ongeveer 5.000 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd om te ontdekken welke employee benefits het belangrijkst zijn, voor welke employee benefits ze zouden overwegen om van werkgever te veranderen en hoe ze nu toegang krijgen tot hun employee benefits.

Behoeften en wensen variëren van land tot land

Hoewel sommige employee benefits in alle drie de landen als belangrijk worden beschouwd, is elk land ook uniek.

Flexibiliteit en work-life balance bijvoorbeeld scoren hoog in het Verenigd Koninkrijk. Mobiliteit wordt in Duitsland als belangrijker beschouwd dan in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, terwijl de ontwikkeling van vaardigheden minder belangrijk is. Zorgverzekeringen, vooral wellbeing benefits, scoren hoger in Zweden dan in de andere twee landen.

important-employee-benefits

Behoeften en wensen veranderen met leeftijd

Er zijn niet alleen verschillen tussen landen maar ook zijn er verschillen tussen de leeftijdsgroepen. In Zweden zijn mobiliteitsvoorwaarden, zoals een fietsplan, openbaar vervoer of auto belangrijker voor personen jonger dan 40 jaar, terwijl work-life balance het belangrijkst is voor werknemers tussen 30 en 39 jaar.

In Duitsland zijn flexibiliteit en bonussen & winstdeling employee benefits, die door alle leeftijdsgroepen als het belangrijkst worden beschouwd, terwijl employee benefits voor eten en drinken (bijv. lunchvergoedingen) ook als belangrijk worden beschouwd door zowel 18 - 29-jarigen als 30 - 39-jarigen. Dit scoort zelfs hoger dan zorgverzekeringen en pensioenuitkeringen.

In het Verenigd Koninkrijk is flexibiliteit (bijv. werktijden, de mogelijkheid om vanuit huis te werken) het belangrijkste employee benefits voor alle leeftijdsgroepen, behalve voor 60-plussers. Bonussen & winstdeling is het op één na belangrijkste employee benefits voor alle leeftijdsgroepen behalve voor 60-plussers, waar het interessant genoeg het belangrijkste wordt.

 

Behoeften en wensen variëren per land en geslacht

Zelfs als je eenmaal rekening hebt gehouden met geografische locatie en leeftijd, dan blijven er ook nog steeds verschillen waarmee je rekening moet houden, als het gaat om wat mannen en vrouwen het belangrijkst vinden.

Uit ons onderzoek blijkt dat bepaalde employee benefits, zoals verzekeringen, eten en drinken en personeelskortingen bijna even belangrijk zijn voor mannen en vrouwen. We zien echter dat flexibiliteit, work-life balance en ontwikkeling van vaardigheden hoger scoren bij vrouwen dan bij mannen, terwijl mobiliteit en pensioenen hoger scoren bij mannen dan bij vrouwen. En om het nog ingewikkelder te maken, moet je niet uit het oog verliezen, dat gendervoorkeuren ook van land tot land verschillen!

ETR_update_2

 

Doe het nu goed

De werkomstandigheden van bijna iedereen zijn, als gevolg van COVID-19, veranderd en de ondersteuning die employee benefits kunnen bieden, kan niet genoeg worden benadrukt. Het ondersteunen van het welzijn van medewerkers is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. En employee benefits zijn één van de meest effectieve manieren om je medewerkers te ondersteunen.

Aangezien meerdere generaties de werkplek delen, is het van cruciaal belang dat het aanbod van employee benefits van een bedrijf voor elk wat wils heeft en aan ieders individuele behoeften voldoet. Hoe? Eén van de mogelijkheden zijn flexible benefits, aangeboden door de werkgever. Werkgevers kunnen gebruik maken van fiscale arbeidsvoorwaarden om een op maat gemaakt Total Reward statement samen te stellen, dat aan de persoonlijke behoeften van werknemers voldoet. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om te weten welke employee benefits van waarde zijn voor je werknemers en welke je moet opnemen.


Of wil je meer bevindingen lezen van ons grootste Europese onderzoek tot nu toe? Download vandaag nog ons The Future of Work Report.

FUTURE OF WORK REPORT